Vin til sushi

Sushi er kendetegnet ved fine smagsnuancer: sødt, surt, salt, stærkt og umami. Vinen dertil skal give en god balance og modspil – men ikke dominere.

Som alt andet er det i sidste ende en smagssmag, hvilken vin man foretrækker til sin sushi. Men hvis du vil have lidt mere at gå efter, så har vi et par gode tips her til at finde den rette vin:

Bobler

De fleste former for tørre bobler såsom champagne, cremant og cava går godt til sushi.

Den elegante drik med de fine bobler komplementerer sushien super godt. Derudover har boblerne en slags rensende effekt, der gør ganen klar til den næste bid på lidt samme måde som den syltede ingefær har til formål.

Se vores forslag til sushi-bobler her: Bobler til sushi

 

Én drue – lagret på ståltank

Er man ikke til bobler, er en god hvidvin det næste oplagte valg. Her er det vigtigt at finde en vin, som ikke er for bombastisk – den skal komplementere den fine sushi, ikke overdøve den. Derfor er det en god idé at gå efter en hvidvin, som er lavet på en enkelt druesort, da det giver et mere rent udtryk i vinen. Derudover må den meget gerne være lagret på ståltank, så vinen fremstår frisk, stringent og ikke har tunge egetræsnoter.

Det kunne eksempelvis være:

Lidt vovet…

Har man mod på en lidt anderledes smagsoplevelse, så er en halvsød Riesling et rigtig godt valg! Især hvis man godt kan lide masser af wasabi til sin sushi, idet en lidt sød vin giver det perfekte modspil til det stærke.

Som nævnt i starten, så indeholder god sushi alle smagsnuancerne: sødt, surt. salt, stærkt og umami. En vellavet Riesling som både besidder syre og sødme er derfor ikke et helt skørt valg.

Prøv en af vores gode Steinmetz vine: