Viser alle 6 resultater

Cava – Spaniens fornemme mousserende vin

Betegnelsen Cava blev indført i 1970 og dækker over Spaniens fornemme mousserende vine, som er fremstillet efter champagnemetoden. Oprindeligt blev disse vine solgt under betegnelsen Champaña, der imidlertid var i konflikt med den franske Champagne. Langt de fleste Cava vine produceres i Catalonien, med Penedès som vigtigste område.

For at benytte betegnelsen Cava skal vinene lagres minimum 9 måneder på bundfaldet, ligesom trykket før degorgering skal være minimum 4 atmosfærer.


Cava - Spaniens fornemme mousserende vin

Betegnelsen Cava blev indført i 1970 og dækker over Spaniens fornemme mousserende vine, som er fremstillet efter champagnemetoden. Oprindeligt blev disse vine solgt under betegnelsen Champaña, der imidlertid var i konflikt med den franske Champagne. Langt de fleste Cava vine produceres i Catalonien, med Penedès som vigtigste område.

For at benytte betegnelsen Cava skal vinene lagres minimum 9 måneder på bundfaldet, ligesom trykket før degorgering skal være minimum 4 atmosfærer.