Albert Sounit, Noblesse, Mercurey récolte 2017

749,00 kr.

Tanken bag vinen er, at udfordre appellationen Mercurey og vinmarken, ”En Boussoy” med henblik på at opnå den højst tænkelige kvalitet.
Vinen er produceret første gang i 2015 og produceres kun i årgange, hvor den kan opnå en ekstraordinær høj kvalitet.

”En Boussoy” er en vinparcel, som ligger på det østvendte plateau på Montaigu bjerget ovenover landsbyen Saint-Martin-sous-Montaigus i den sydlige del af Mercurey.
Parcellen har i mange år indgået i Maison Albert SOUNIT’s Mercurey ”Vieilles Vignes” sammen med en anden parcel på samme skråning, ”Les Craie”.
”En Boussoy” parcellen er nabo til 1. Cru marken ”Clos de Montaigus”

Jordbunden består af et dybt lag ler ovenpå kalkstensklippen. De meget gamle vinstokke (70-80 år), i sandhed ”Vieilles Vignes”, giver i kombination med den dybe lerjord, eksponeringen på plateau-skråningen år for år en meget intens og fyldig vin.
”NOBLESSE” er lavet af de 2 bedste fade fra ”En Boussoy” vinmarken – vel at mærke 2 helt nye franske egetræs à 228 liter.

Druerne er høstet i hånd den 2. september og sorteres ikke mindre end 3 gange: Første gang ved plukningen, efterfølgende ved tømning af plukkernes spande, – og sidste og grundigste sortering foregår ved sorteringsbord i cuveriet, inden klaserne afstilkes og hældes i gæringskarret.
Vinen har tilbragt 3 uger i gæringstanken. Først 6 dages kold maceration ved 9°, hvor farve og de frugtrige aroma- og smagsstoffer ekstraheres fra drueskal og druekød over i juicen.
Derefter har vinen gæret og efter-trukket i gæringstanken i 2 uger, inden presning. Vinen tappes uden filtrering, og lagrer 18 måneder.

Server den til Fransk landkøkken, Lyst fjerkræ, Mørkt fjerkræ, Vildt.

På lager